Costel Busuioc s-a clasat pe primul loc, miercuri seara, in semifinala concursului „Fiii lui Babel". Romanul a interpretat „La donna e mobile". Adversarii lui Costel sunt din Siria, Togo, Mexic, Ecuador, Venezuela si Cuba. La urmatoarea gala, Costel Busuioc va interpreta „Brindissi".

Costel si-a stapanit cu greu emotiile la gala de miercuri a concursului: „Toata lumea se asteapta ca eu sa castig si nu as vrea sa dezamagesc. Nu e usor, asa ca pe scena voi canta fara sa ma gandesc la nimic", a spus Costel inainte de semifinala. Aflat din nou in fruntea clasamentului, a primit cate opt puncte din partea juriului si a spectatorilor si zece din descarcarea melodiei de la editia anterioara.Dario Valvedre, patron de bar in Madrid, unul dintre numerosii sustinatori spanioli ai lui Costel

Un „ambasador" al Romaniei

Saptamana trecuta, prietenii si fanii lui Costel au lipit afise in Madrid, Coslada si Alcala de Henares, in cabine telefonice, baruri si in statiile de autobuz. Romanii sunt indemnati sa-l voteze pe Costel, ca sa-l ajute sa castige concursul. Chiar daca afisele sunt in limba romana, multi hispanici au inteles textul.
Spaniolul Dario Valverde est­e proprietarul unui bar din Madrid, in care au fost puse afise cu Costel. „Din text mi-am dat seama ca este o emi­siune difuzata la TVE 2. Din curiozitate, am vazut programul, mi-a placut cum a cantat si l-am votat.", a afirmat Dario.