Social 6 Martie 2008 02:36
Beneficiarii indemnizatiei de crestere a copilului vor da banii inapoi daca Inspectia Sociala descopera ca muncesc.

Inspectia Sociala va controla pina in iunie acordarea indemnizatiilor de crestere a copilului pina la doi ani si daca beneficiarii stau intr-adevar acasa sau muncesc la negru. Anuntul a fost facut de inspectorul general adjunct Rodica Mitulescu, ieri, la lansarea primelor misiuni ale Inspectiei Sociale (IS). Aceasta a explicat ca misiunile programate pentru verificarea indemnizatiilor pentru mame vor avea loc in vara lui 2008, iar rapoartele inspectorilor regionali au termen-limita 30 iunie, potrivit planului national de inspectii.

„Avem o tema de la Ministerul Muncii. Ne-au cerut sa identificam toate mamele care primesc indemnizatia de crestere a copilului, de sase milioane de lei vechi, si nu stau acasa cu copiii, care muncesc la negru. Ei ne pun la dispozitie toate datele, iar noi o sa facem verificarile probabil la mijlocul anului“, a declarat Mitulescu. Cei care vor fi gasiti vinovati ca primesc bani de la stat, dar nu stau acasa cu copiii risca sa dea inapoi banii primiti si sa nu mai beneficieze de acest drept. Reprezentantii ministerului sustin ca misiunea va fi dificila, avind in vedere ca exista aproape 200.000 de parinti care primesc aceasta indemnizatie in prezent.

Primele misiuni ale inspectorilor sociali, al caror numar ajunge la 300 la nivelul intregii tari, incep joi si vor fi incheiate in luna aprilie, acestea fiind primele inspectii sociale pe teren facute la noi, potrivit Mariei Muga, inspector social general. Controalele vizeaza verificarea a 120 de unitati medico-sociale, a standardelor de calitate a serviciilor pentru copii furnizate de organizatiile neguvernamentale si a serviciilor private pentru persoanele cu handicap din 25 de centre. Ea a mai spus ca echipele de control vor fi formate din minimum doi inspectori, care vor avea o copie a ordinului de misiune si care vor controla, evalua si consilia institutiile vizate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.