Guvernul a aprobat prelungirea acordarii alocatiei de stat pentru copii tuturor tinerilor, pana la finalizarea studiilor liceale, si nu pana la 18 ani, ca in prezent, a anunat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Premierul Tariceanu a declarat la finalul sedintei de Guvern, ca Executivul a decis ca toti tinerii sa primeasca alocatia de stat pentru copii pana la finalizarea cursurilor liceale si nu pana la implinirea varstei de 18 ani, cum s-a acordat de la inceputul anului.

Decizia de a prelungi acordarea alocatiei si dupa varsta de 18 ani pentru tinerii care urmeaza cursurile unei scoli a fost anuntata, luni, de premierul Tariceanu, dupa ce elevi din mai multe judete au protestat pentru primirea acestui drept si dupa 18 ani.

"Am decis astazi (n.r. luni) ca alocatiile pentru copii sa fie acordate tuturor elevilor pana la incheierea cursurilor liceale, nu ca pana acum, cu o limita de 18 ani, tinand cont ca unii implinesc aceasta varsta in clasa a XI-a sau a XII-a", spunea, luni, Tariceanu, dupa sedinta conducerii PNL. "Este un stimulent important mai ales in mediul rural", a continuat premierul.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, declara, saptamana trecuta, pentru NewsIn, ca desi Guvernul a incercat "ruperea" alocatiei de frecventa la cursuri, tinerii peste 18 ani ar putea primi in continuare banii, pentru ca ordonanta de Guvern a fost modificata in Comisia de Munca din Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.