O nava sub pavilion moldovenesc a esuat pe Dunare, intr-un banc de nisip de langa Ostrovul Chichinete, din cauza unei greseli de pilotaj, transmite corespondentul NewsIn.

Nava, care are in componenta o barja, a esuat pe directia kilometrului fluvial 828,5, intre localitatile Salcia si Vrata. „Incidentul s-a produs in jurul orei 3.00, iar cauza pare a fi o greseala de pilotaj si proasta manevrare, pentru ca apele Dunarii in aceasta perioada nu sunt scazute“, a declarat Marinica Genovu, seful Biroului de Siguranta a Navigatiei din cadrul Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

Seful Biroului de Siguranta a Navigatiei a mai adaugat ca nava nu este incarcata cu marfa si ca nu s-a produs nicio poluare in urma incidentului. „Nu reprezinta niciun pericol de poluare. Mai bine de doua ore, impingatorul „Ulan-Bator“, aflat sub pavilion ucrainean, a incercat sa scoata nava din bancul de nisip, insa fara succes, pentru ca este foarte adanc infipta“, a mai adaugat Marinica Genovu.

Pe nava „Deva-en“ se afla un echipaj format din sapte marinari ucraineni. Acestia au declarat ca au suficiente provizii de apa si alimente.

De mentionat ca sectorul de Dunare dintre Salcia si Vrata a ridicat intotdeauna probleme marinarilor, in special celor mai putin experimentati. Astfel de incidente se petrec, de regula, in timpul verii, cand apele Dunarii sunt foarte scazute. De la inceputul acestui an, „Deva-en“ este prima nava esuata in aceasta zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.