Un tren personal care circula in directia Targu Jiu – Bumbesti-Jiu a luat foc, in aceasta dimineata, la putin timp dupa ce a plecat in cursa, din cauza unui scurtcircuit produs la locomotive.

Incidentul s-a petrecut la doar cateva minute dupa ce trenul a plecat din Gara Targu Jiu, calatorii, majoritatea elevi care mergeau la scoala, dar si muncitori, fiind nevoiti sa coboare din tren, informeaza NewsIn.

Mecanicul de locomotiva a fost cel care a sesizat incendiul, acesta declarand ca a deconectat pe loc locomotiva de la reteaua de tensiune, dupa care a anuntat pompierii.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj a intervenit imediat sa stinga incendiul, reusind sa lichideze focul in mai putin de 15 minute. „A fost o interventie dificila, dar si riscanta, in primul rand pentru persoanele care se aflau in tren in momentul producerii incendiului. Din cauza tensiunii mari, exista riscul sa se curenteze, pentru ca a luat foc sala de motoare de la un scurtcircuit produs intre vagoanele doi si trei”, a declarat, seful Garzii de Interventii a ISU Gorj, Stelian Balasa.

Calatorii trenului si-au continuat drumul cu alte mijloace de trasnport, doar cativa dintre ei asteptand la fata locului aproximativ 45 de minute, atat cat a durat formarea altei garnituri de tren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.