Persoanele care au peste patru ani de experienta si incepatorii au asteptari salariale mai mari decit media.
Tinerii profesionisti au pretentii salariale din ce in ce mai mari, in conditiile in care asteptarile salariale din 2007 au fost cu 35% mai mari decit in anul 2006, potrivit unui studiu Daedalus, comandat de firma de recrutare Catalyst Solutions. Cercetarea, care a cuprins persoane cu virste intre 19 si 28 de ani, mai releva ca cel mai mare decalaj se inregistreaza in rindul salariatilor cu peste patru ani de experienta, care cistiga aproape 600 de euro, insa considera ca merita peste 900 de euro. Salarii tot cu peste 50% mai mari si-ar dori sa obtina si cei care au doar un an de experienta profesionala, care in 2007 cistigau in medie 344 de euro, dar au spus ca merita 530 de euro.

„Partea interesanta este ca, dupa trei ani, asteptarile tinerilor sint in continua crestere (au avut o experienta prolifica de crestere a salariului in primii ani), dar, in mod evident, salariile nu mai cresc la fel de mult. Asta si pentru ca, cel mai probabil, ritmul de crestere a competentelor incepe sa incetineasca dupa primii ani de experienta, in care angajatul invata o buna parte din lucrurile de specialitate“, potrivit specialistilor de la Catalyst Solutions. Pe domenii de activitate, cei mai nemultumiti sint angajatii din domeniul farmaceutic, care si-ar dori salarii cu aproape 70% mai mari, de la o medie de 300 de euro la peste 500 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.