N-a luat Oscarul sau Globul de Aur, insa "filmul a avut o soarta grozava", a spus Cristian Mungiu, la lansarea DVD-ului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile". Insotit de o parte din echipa sa de actori, Anamaria Marinca, Laura Vasiliu si Vlad Ivanov, regizorul a povestit ce soarta a avut filmul sau dupa ce a castigat Palme d’Orul la Cannes. A strans peste 7 milioane de dolari din incasari, iar premii cu duiumul.
Pe buzele tuturor statea intrebarea: Ce-ai simtit cand te-a sarutat Jane Fonda? (actrita care i-a inmanat trofeul Palme d’Or la Cannes). "Din pacate, m-a sarutat foarte putin… Eram in acea stare de elefant injectat cu adrenalina", a raspuns Cristian Mungiu.

Regizorul a incercat sa ia legatura cu Jane Fonda la un festival de film, la Viena, insa fara izbanda. "Dar tin legatura cu agentii ei pentru ca vreau sa-i trimit un DVD", a continuat Mungiu. Sambata dupa-amiaza, Diverta Mall Plaza din Capitala. Putin trecut de ora 16.00. Dupa ce au pasit pe atatea covoare rosii si au aparut pe primele pagini ale ziarelor din lume, ma gandeam ca o sa se lase asteptati cel putin jumatate de ora. Cristian Mungiu, Anamaria Marinca, Laura Vasiliu si Vlad Ivanov au ajuns chiar mai devreme cu 15 minute fata de ora anuntata, 16.30.

"Multi ani traiasca! S-a nascut o stea. Bravo, Cristi!", a tipat din public un batran care flutura un mic steag tricolor. "Ati fi recunoscut copilul?", nu s-a sfiit sa-l descoase un domn. "…Va las pe dvs. sa raspundeti la aceasta intrebare", a zambit Mungiu. Regizorul a declarat ca va incepe spre sfarsitul anului filmarile la o noua pelicula din seria "Amintiri din Epoca de Aur" (prima parte a fost "4,3,2"), care va intra in cinematografe in 2009.

Primeste scenarii de 15-20 milioane de dolari

Dupa ce va incheia socotelile cu aceasta perioada ingrata, va urma o pauza de odihna, apoi va scormoni dupa o poveste mai aproape de ceea ce se intampla acum. Exclus subiecte inspirate din politica de astazi. Mai in gluma, mai in serios, a adaugat: "Mai bine regizez un film despre Stefan cel Mare". Inevitabil, a venit si intrebarea: Veti accepta si o propunere de la Hollywood? "In final, nu stiu ce o sa fac… De la Cannes incoace, primesc scenarii cu un buget de 15-20 milioane de dolari. Oricat de multi bani ar fi la mijloc, trebuie sa aleg un film care sa ma reprezinte".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.