Daca majoritatea insulelor din Caraibe devin extrem de “fierbinti” dupa luna aprilie – cand temperaturile cresc pana dincolo de limita suportabilitatii, cele trei insule care formeaza ABC-ul caraibean – Aruba, Bonaire si Curacao raman racoroase datorita pozitiei privilegiate - in sudul arhipeleagului, in afara frontului care favorizeaza temperaturile ridicate si precipitatiile insemnate.

Ele sunt destul de diferite una de cealalta: Aruba are plaje generoase si hoteluri luxoase, Bonair este una dintre destinatiile de Top ale lumii pentru scufundari iar Curacao, mai mare decat celeltalte doua, ofera turistilor plaje, lux, traditii, o capitala cosmopolita si multa distractie ceva mai “urbana”.

Nu numai Amsterdamul, ci intreaga Olanda reprezinta o destinatie incredibil de frumoasa primavara. Daca vreti sa aveti o luna aprilie cu totul si cu totul deosebita atunci evadati cateva zile in timpul Paradei Florilor.

In fiecare cea de-a patra luna a anului, olandezii se pregatesc cu fast pentru acest eveniment care are loc in fiecare oras mare al tarii. Milioane de flori sunt expuse pe strazi, in magazine, in parcuri iar intreaga tara infloreste practic in mii de culori.