Majoritatea bucurestenilor opteaza pentru clinicile si spitalele private, chiar daca au gratuitate in sistemul public

Sistemul medical privat detine o pondere semnificativa in ceea ce priveste optiunile de tratament ale bucurestenilor. Peste 60% dintre locuitorii Capitalei prefera sa se trateze la spitalele si cabinetele private, potrivit unui studiu efectuat de Fundatia Internationala „Ana Aslan“. Studiul releva faptul ca un indice de peste 80% dintre bucuresteni sint nemultumiti si foarte nemultumiti de dotarea cu aparatura medicala si cu medicamente a unitatilor spitalicesti publice din Romania, iar aproape 90% se declara nemultumiti de modul in care arata si de atmosfera din spitalele de stat romanesti.

Printre avantajele pe care clinicile si spitalele private le ofera pacientilor se numara calitatea serviciilor, comportamentul corect al personalului medical fata de pacienti, precum si preturile mai scazute, fata de alti ani, pe fondul cresterii concurentei in domeniu. „In ceea ce priveste dezavantajele, acestea pot aparea din cauza ca sistemul privat nu acopera toate segmentele, in sensul ca anumite operatii pot fi efectuate numai in unitati medicale de stat din Romania“, spune Florin Balanica, reprezentat al MedCenter. El a adaugat ca pacientul apeleaza la sistemul privat in principiu pentru servicii medicale ce pot fi prestate in ambulatoriu, preferind sa mearga intr-un spital public pentru operatii mai complexe.

Un centru privat ofera un acces mai facil, fata de spitalele publice, la un profesionist de marca, in conditii de confort, siguranta, discretie, punctualitate, atentie si responsabilitate sporite, amabilitate, precum si o gestiune mai corecta a mijloacelor si a fondurilor. „In medicina privata, cred ca ceea ce este esential se refera la o abordare diferita a relatiei medic-pacient, care solicita un serviciu de specialitate, si ma refer la faptul ca pacientul este in primul rind privit ca un client. Spre deosebire de medicina de stat, unde pacientul este tratat de multe ori cu indiferenta si chiar cu rautate“, spune Clara Birzan, psiholog.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.