Turismul la Dunare nu are pauze. Chiar si in februarie, pensiunile au clienti care fie sunt impatimiti de pescuit, fie cauta linistea greu de gasit in statiunile de pe Valea Prahovei .

Vazuta din salupa sau din masina, Delta Dunarii pare trista in aceasta perioada. Verdeata atat de familiara in sezonul turistic este umbrita de griul sezonului rece al iernii. Cu toate acestea, in ultimii ani, din ce in ce mai multi turisti vin in delta si in anotimpul rece. Preturile la cazare sunt cuprinse intre 75 si 700 de lei.
Sorin Florea, proprietarul singurei pensiuni de patru margarete din Delta Dunarii, Morena, ne spune: „Nu numai impatimitii pescuitului si vanatorii vin iarna in delta! Vin si cei care cauta linistea, care vor sa se relaxeze. Pentru pasionatii de natura, vanatori si pescari, delta este un mod de viata".
Ponderea turistilor care se perinda in aceasta perioada prin „jungla" romaneasca este data de cetatenii straini. Conform statisticilor neoficiale din ultimele luni, peste 70% din acestia sunt cetateni straini.

„Vindem lene"

La pensiunea de patru margarete, din noiembrie pana in prezent s-au perindat, pe langa cetateni din UE, americani, australieni, singaporezi, japonezi sau sud-africani. „Cei mai multi vin in delta ca sa se relaxeze. Pe langa pescuitul la copca sau pe Dunare si vanatoarea clasica, le oferim plimbari cu sanii trase de caini, patinaj pe ghiolurile inghetate, echitatie si bird-watching.
Aceasta din urma are o amploare deosebita in randul turistilor straini, doritori sa observe specii rare de pasari la cuibarit sau in migratiune", mai spune Sorin Florea. Si celebrul Emanuel Isopescu si-a deschis o pensiune la Sarichioi, pe malul lacului Razelm.
„Iarna, afluxul de turisti este mai mic, dar nu ne plangem. Punctele noastre forte sunt vanatoarea, pescuitul si, de ce nu, bucataria lipoveneasca, iar vinurile dobrogene intregesc peisajul. Practic, ne rasfatam clientii. Le vindem lene!", spune Isopescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.