Un angajat al SRI Tulcea a fost arestat, ieri seara, pentru 29 de zile de magistratii Judecatoriei Constanta, sub acuzatia de talharie si tentativa de jaf armat, anunta NewsIn.

Iulian Gherasim, in varsta de 30 de ani, din Tulcea, care lucra ca maistru militar la o unitate SRI din oras, este suspectat ca este autorul unei tentative de jaf la o casa de schimb valutar din Constanta.

Marti dupa-amiaza, angajata unei case de schimb valutar din centrul Constantei a fost amenintata cu pistolul de un individ care a patruns in agentie si i-a cerut sa ii dea toti banii din incasari. Casiera a apasat insa butonul de panica si imediat un echipaj al unei firme de paza a sosit la fata locului, reusind sa il captureze pe atacator impreuna cu politistii.

Potrivit anchetatorilor, individul a opus rezistenta refuzand sa predea pistolul cu aer comprimat pe care il avea in mana. Dupa ce a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta unde a primit ingrijiri medicale, politistii l-au predat procurorilor unde a fost identificat.

Iulian Gherasim si-a recunoscut fapta si a declarat ca a recurs la acest gest pentru ca avea datorii foarte mari. El a spus ca a venit la Constanta cu intentia de a face rost de bani si a ales intamplator acea casa de schimb valutar.

Purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, a confirmat ca Iulian Gherasim lucreaza ca personal auxiliar in cadrul biroului din Tulcea.

Procurorii au propus arestarea lui preventiva, iar judecatorii au emis mandat de arestare sub acuzatiile de talharie si tentativa de jaf armat. El este suspendat din functia de la SRI pana la condamnarea definitiva a instantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.