Senatul defineste familia drept casatoria liber consimtita intre persoane de sex opus. Bisericile crestine resping categoric oficializarea relatiilor gay

"Familia are la baza casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie". Aceasta a fost decizia de ieri a senatorilor, care au modificat Codul Familiei pentru a elimina "orice confuzii care ar putea induce ideea ca in Romania sunt posibile si casatoriile intre persoane de acelasi sex" .

Asociatiile care militeaza pentru drepturile homosexualilor si ale lesbienelor si chiar unii parlamentari au raspuns imediat, criticand modificarea aprobata. Pana in prezent, 26 de state din intreaga lume si-au amendat Constitutia pentru a defini casatoria ca uniune dintre un barbat si o femeie.

»Sa se casatoreasca daca vor, dar sa nu o faca in biserica. Legile bisericii nu admit acest lucru, deoarece este un pacat
Gigi Becali

Propunerea de modificare a Codului Familiei apartine unui grup de 26 de parlamentari, apartinand grupurilor PRM, PSD, PD si PNL. In calitate de prima Camera sesizata, Senatul a adoptat initiativa cu 38 de voturi "pentru", 10 voturi "impotriva" si 19 "abtineri".

In prezent, in Codul Familiei se prevede doar ca "familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti", fara a preciza daca partenerii trebuie sau nu sa fie de sexe diferite. Initiatorii si-au motivat introducerea acestei propuneri prin faptul ca nu trebuie lasat loc de interpretare in ceea ce priveste intocmirea actelor de stare civila si pentru a nu se ajunge la situatia in care "sa se solicite ca in Romania sa aiba loc oficierea casatoriei intre persoane de acelasi sex".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.