Doi oficiali britanici fac lobby in favoarea cursurilor de engleza „originale“
Doar 10% dintre romani cunosc foarte bine limba engleza, potrivit unui studiu, prezentat ieri de reprezentantii International House, retea de scoli care organizeaza cursuri de limba engleza dupa metodologii britanice. Comparativ cu tarile din Uniunea Europeana, unde media celor care cunosc foarte bine limba engleza este de 22%, in tara noastra doar 10% dintre cei chestionati au raspuns ca stapinesc foarte bine aceasta limba. Iar aproape 20% dintre respondentii din tara considera ca stiu bine limba engleza, fata de un procent de jumatate dintre cetatenii comunitari.

Cei chestionati au precizat ca, in perceptia lor, cea mai importanta sursa de invatare a limbii engleze o constituie scoala, dar este necesara modernizarea metodei de predare. Pentru ca tinerii si copiii sa invete engleza, profesorii trebuie sa se implice mai mult si sa fie mai bine pregatiti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.