Potrivit astrologilor, semnul zodiacal aduce progres si schimbari in politica.
China sarbatoreste astazi intrarea in Noul An lunar, cel al sobolanului de pamant, festivitatile fastuoase si pline de culoare fiind insa umbrite in acest an de criza umanitara prin care trece tara, paralizata de temperaturile extreme si caderile masive de zapada. Pentru chinezii din lumea intreaga, Noul An lunar este sarbatoarea cea mai importanta, prilej de reuniune familiala, de petrecere si o lunga vacanta de iarna de doua saptamani.

Din 7 februarie, porcul lasa locul sobolanului, primul dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc. insa rozatoarea nu a adus prea mult noroc milioanelor de chinezi blocati in gari, aeroporturi sau pe autostrazi, departe de traditionala masa de Anul Nou. Sunt inca regiuni din China puternic afectate de iarna neobisnuit de aspra din acest an, unde oamenii nu au curent si mancare, ei petrecand in liniste, la lumina lumana rilor. in marile orase, petardele si focurile de artificii au fost aprinse pentru alungarea spiritelor rele. in Hong Kong, bijutierii au scos pe tarabe statuete din aur cu figura sobolanului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.