O salupa a Inspectoratului Judetean al Politie de Frontiera Dolj aflata in misiune a informat miercuri, in jurul orei 11,00, ca in zona Bechet, la kilometrul fluvial 679, exista o pata discontinua de produs petrolier cu o lungime de aproximativ 3 kilometri si o latime de peste 200 de metri.

Directia Apelor Jiu - Sistemul de Gospodarire a Apelor Dolj a luat imediat masuri de indepartare a petelor de produs petrolier, actionand in zona Portului Bechet cu material biodegradabil, spillsorb aruncat din salupa Politiei de Frontiera pe portiunea malului Dunarii si, totodata, de pe cheiul din Portul Bechet, transmite corespondentul NewsIn. Au fost folositi pana in prezent 15 saci de material biodegradabil, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Dolj, Mihai Palasca, solicitand la fata locului alti 15 saci, astfel incat petele de produs petrolier sa fie indepartate.

Pentru curatarea petelor de produs petrolier au actionat 20 de angajati ai Directiei Apelor Jiu din cadrul Formatiilor de lucru Catane si Craiova.

Camelia Barbutiu, purtatorul de cuvant al Directiei Ape Jiu, a declarat ca sursa de poluare nu a fost inca indentificata, fiind posibil ca aceasta sa provina in urma spalari de santina de la nave aflate in tranzit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.