Zeci de sticle de whisky si kilograme de cafea, sute de pachete de tigari - obligatoriu Kent - si mii de lei pentru achizitia de bijuterii - neaparat din aur. Acesta este „pretul“ pe care mai multi liceeni din Giurgiu au fost nevoiti sa-l plateasca pentru a-si vedea incheiate mediile in primul semestru al acestui an scolar.

In doar doua zile, doi profesori - ale caror pretentii cu radacini adanci in Epoca de Aur „au usurat“ substantial buzunarele a zeci de parinti - s-au ales cu dosare penale si risca excluderea din sistemul de invatamant.

Munti de tigari

1.240 de pachete de Kent, 74 de sticle de whisky si aproape 29 de kilograme de cafea, toate in valoare de aproximativ 4.000 de euro. Aceasta este spaga totala primita, in ultimele saptamani, de profesorul de filosofie Florea Stan, in varsta de 45 de ani, pentru a promova mai multi elevi ai claselor a XII-a, de la Liceul „Ion Maiorescu“ din Giurgiu.

„Profesorul Stan era un om deosebit. Nu primea orice. Voia doar cafea Elite si tigari Kent. Obligatoriu timbrate! Probabil, voia sa se asigure ca va putea 'plasa>> usor tutunul in vreun magazin. Mai ales ca este nefumator“, sustin anchetatorii.

Potrivit acestora, profesorul era deja renumit pentru faptul ca ajunsese sa conditioneze incheierea mediilor elevilor de spagile primite. „Anul acesta a avut insa ghinion cu cativa parinti care, satui de sacosele pe care trebuiau sa i le care, s-au hotarat sa depuna plangeri impotriva lui.