Analizele de laborator au confirmat ca la abatorul din Lohne, Germania, care ar fi exportat carne si in Romania, exista carne stricata, au anuntat autoritatile din Oldenburg, citate de ziarul german Frankfurter Rundschau.

Dupa efectuarea testelor microbiologice, procuratura din Oldenburg, care a prelevat douasprezece mostre de carne de la un abator din Lohne, acuzat de muncitori romani ca ar folosi carne alterata pentru produse destinate Rusiei, Germaniei si Romaniei, a confirmat ca "una dintre cele douasprezece probe era intr-o stare avansata de alterare, nefiind indicata consumului uman". Mostra de carne care a fost identificata ca fiind alterata provenea de la un cap de porc, informeaza NewsIn.

Celelalte unsprezece probe au fost analizate, dar nu a fost decoperita nicio neregula, se mai arata in comunicatul procuraturii din Oldenburg, citat de Frankfurter Rundschau. Autoritatile au declarat ca ancheta continua si ca se vor preleva si alte mostre de carne din abatorul din Lohne. La o prima ancheta, saptamana trecuta, nu a fost descoperita nicio proba de carne stricata, autoritatile sigiland mai multe camere frigorifice ale abatorului.

Scandalul practicilor dubioase din industria alimentara germana a intrat din nou in atentia presei, saptamana trecuta, dupa ce mai multi romani au denuntat un abator din orasul german Lohne unde s-ar fi folosit carne alterata, existand suspiciuni ca produsele ar fi fost livrate in Romania, Rusia si Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.