CNN International duce de ceva timp o lupta impotriva traficului de persoane din tarile est-europene. Cum Romania este una din tarile ce conduce detasat la aceste infractiuni, reporterii televiziunii au facut un reportaj, cu camera ascunsa.
"Sunteti martorii achizitionarii unei sclave pentru sex. Noi pozam ca proprietari de bordel britanici carora li s-a oferit Monica. Pentru a evita suspiciunile trebuie sa ma comport ca un barbat care forteaza fetele sa faca prostitutie din teama sau exploatare. Ne-am alaturat unei organizatii caritabile care salveaza victimele cele mai vulnerabile, precum Monica, inainte sa fie vandute in strainatate". Proprietarul a fost chemat sa autorizeze vanzarea ei. Pretul unei fiinte umane se negociaza la fel ca la piata atunci cand iti achizitionezi un obiect de mobilier. Dealarul stabileste pretul de "800 euro". "Bine 800 de euro si o luam de tot, fara sa se mai intoarca." "Da, ia-o de tot, spune proxenetul, este normal".

Sclavii sexuali din Romania isi incep calvarul de la varste foarte fragede, sustine CNN. "Sclava pentru sex are, se pare, doar 14 ani si a fost vanduta pentru 500 de lire. In ceea ce o priveste pe aceasta, ea a fost luata de o alta banda de traficanti pentru a merge intr-o alta tara. Dupa ce i s-a spus, pare destul de linistita. Ca un animal de companie cu un nou proprietar, Monica nu se impotriveste in timp ce o ducem de la taxi la microbuzul nostru", afirma, in reportaj, jurnalistul.

Din fericire pentu victima nemilosilor pesti, aceasta a ajuns intr-un loc mai bun, un loc in care viata ei o poate lua de la inceput. "Ceea ce nu intelege este ca in 12 ore ea va ajunge la un loc sigur, amenajat pentru victime ale traficului. Dupa ce incepem calatoria, Monica se ofera sa faca sex cu noi pentru a-si dovedi loialitatea, asa ca un lucrator umanitar decide ca a sosit momentul sa-i spuna adevarul".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.