Autoritatile recomanda vaccinarea in urmatoarele doua saptamini.
Potrivit Cotidianul, primele 16 cazuri de virus gripal au fost confirmate pe teritoriul Romaniei, specialistii asteptindu-se la o epidemie de gripa in cazul in care populatia nu se vaccineaza in urmatoarele doua saptamini, potrivit lui Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals“ din Capitala. Cele mai multe cazuri (sase) au fost inregistrate in Bucuresti, iar in Constanta si Iasi au fost confirmate cite patru cazuri si doua in Galati. „Organizatia Mondiala a Sanatatii a prevazut aparitia virusului AH1N1 in tarile europene, tulpina este inclusa in vaccinul antigripal care se gaseste pe piata din Romania. Ii sfatuiesc pe cei care nu s-au vaccinat sa o faca in urmatoarele doua saptamini, altfel, nu stim ce se va intimpla“, ne-a declarat profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Evenimentul Zile
i prezinta oferta de vaccinuri antigripale existente in farmacii. Persoanele care nu se afla in grupurile de risc ce beneficiaza de vaccinare gratuita pot cumpara vaccinurile din farmacii. Inainte de a le achizitiona, asigurati-va ca produsele sunt tinute in frigider, la mai putin de 8 grade C. Pe piata se gasesc urmatoarele vaccinuri:

-Vaccin antigripal Vaxigrip, Aventis Pasteur, 33 lei

-Vaccin antigripal Influvac, Solvay Pharmaceuticals B.V, 33 lei

-Vaccin antigripal homeopatic, PlantExtrakt, 15 lei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.