I-a surprins spargand masini, i-a urmarit, s-a luptat cu hotii care devenisera extrem de violenti si, in final, l-a capturat pe unul dintre ei si l-a predat politiei. Nu a fost singurul martor al faradelegilor, insa nimeni nu i-a sarit in ajutor. Ancheta a scos apoi la iveala faptul ca infractorul pe care a pus mana era unul dintre cei mai cautati spargatori din sectorul 2 al Capitalei. Eroul acestei intamplari este bucuresteanul Gabriel Ion.

Desi este pensionat pe caz de boala, un fost politist a reusit sa prinda un periculos spargator de masini, dupa o urmarire ca-n filme.

„Daca fostul nostru coleg nu ar fi intervenit, nici acum Vasile Manole, zis „Piticu'” - un recidivist in varsta de 31 de ani, care, in ultima vreme, se ocupa cu furturile din masini si consumul de droguri - nu ar fi ajuns dupa gratii. Manole si banda sa „operau” in tot sectorul 2, iar cu banii incasati pe bunurile furate isi cumparau stupefiante”, ne-a declarat unul dintre politistii implicati in ancheta deschisa in acest caz.

De ieri, Gabriel Ion a devenit nu doar eroul fostilor sai colegi de la Sectia 9 Politie, ci si al vecinilor sai, de pe bulevardul Basarabia.
„Ajunsesem acasa si parcam masina. I-am vazut cand au deschis un Matiz, dar au plecat mai departe pentru ca nu au avut ce sa ia. Asa ca am inceput sa fac mai multe manevre pentru a-mi prelungi sederea in zona. Acela a fost punctul-cheie. Si ei ma observasera, insa nu credeau ca voi face ceva. Erau foarte linistiti si-si vedeau de treaba. Au mai „lucrat” trei Loganuri si o Dacie Super Nova”, isi incepe Gabriel povestea flagrantului din noaptea de joi spre vineri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.