Oferta de sarbatori devine din ce in ce mai variata:fie ca alegeti un Revelion de 300 de euro, printre cuburi de gheata, fie ca vreti sa-l aveti mai aproape pe Mos Craciun, orice este posibil
Potrivit Lazy, este al treilea an consecutiv in care, la Balea Lac se construieste Hotelul de Gheata. Situat la o altitudine de peste 2000 de metri, proiectul va include si constructia unei biserici, tot de gheata, care va fi sfintita la inceputul lunii ianuarie.

Tot mobilierul Hotelului de Gheata de la Balea Lac va fi construit numai si numai din gheata iar constructia va rezista pna in lunile martie, aprilie - in functie de temperaturile de afara. Pe langa cele zece camere clientii hotelului se vor mai putea bucura de un restaurant si un club de noapte. Temperatura in interior va fi mentinuta la -5 grade Celsius dar paturile vor fi dotate cu materiale termoizolante. De asemenea, Hotelul de Gheata va functiona in timpul zilei in regim de muzeu. Astfel, cu 7 lei, curiosii vor putea vizita Ice Hotel-ul in fiecare zi intre orele 9 si 17.00. Chiar daca constructia de gheata nu a fost inca terminata, rezervari pentru Sejurul de Revelion au fost facute inca de la sfarsitul lunii noiembrie.Pachetul pentru Sarbatori include patru nopti in Hotelul de Gheata de la Balea Lac, masa festiva si Petrecerea de Revelion - care vor avea loc in cabana Balea situata in imediata vecinatate. Pretul de 299 de euro include si demipensiunea precum si alte cateva surprize pregatite si anuntate de catre organizatori.

Potrivit Cotidianul, O vacanta in Laponia, la casa lui Mos Craciun, costa peste 1.600 de euro, aproape dublu fata de un circuit de sarbatori in Israel.

Deoarece de Craciun lumea prefera sa stea acasa, oferta agentiilor de turism se concentreaza pe citeva destinatii cerute an de an. Israelul este una dintre acestea. Programul unei astfel de excursii include, printre altele, coborirea la riul Iordan, locul in care a fost botezat Iisus Hristos, vizite la Gradina Ghetsimani, Biserica Maicii Domnului si la Pestera Ghetsimani. De asemenea, turistii vor parcurge pe jos Via Dolorosa, cu cele 14 locuri in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, dupa care se va ajunge la Sfintul Mormint. Din program nu va lipsi vizitarea bisericii si a locului in care s-a nascut Iisus. Un pachet care include sapte nopti de cazare cu demipensiune, transportul cu avionul, asistenta turistica, cina festiva de Craciun si vizitarea obiectivelor din program costa in jur de 800 de euro, fara taxe.

Petrecerea Craciunului, in Laponia, la Rovaniemi, este o varianta din ce in ce mai mult luata in calcul in Romania, chiar daca pretul este destul de mare. Un sejur de patru nopti la un hotel de 4 stele costa 1.650-1.700 de euro, suma in care intra si transportul cu avionul, masa in regim demipensiune si diverse programe. Astfel, se vor organiza o excursie in satul lui Mos Craciun de la Cercul Polar, un safari cu snowmobilul, participarea la impodobirea bradului de Craciun si, evident, o intilnire cu Mos Craciun. Nu vor lipsi din peisaj renii sau ajutoarele lui Mos Craciun. Operatorii spun ca cererea pentru astfel de vacante vine mai ales din partea familiilor cu copii.

Cei care doresc un Craciun deosebit pot opta pentru o tara musulmana. Se organizeaza chartere catre Egipt si Tunisia. Astfel, cei care aleg Egiptul pot opta pentru un sejur de o saptamina, cu demipensiune, in Hurghada. In cazul unui hotel de 3 stele, pretul ajunge la 400-425 de euro. Daca se alege un hotel de 4 stele, se vor achita in jur de 500 de euro, iar in cazul unui hotel de 5 stele se vor plati intre 550 si 700 de euro. In Tunisia, un sejur intr-un hotel de 5 stele din Sousse, tot cu demipensiune, costa intre 480 si 540 de euro, intr-unul de 4 stele ajunge la 440-500 de euro, iar intr-un hotel de 3 stele se vor plati in jur de 400-460 de euro. Turcia este ceva mai ieftina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.