Taranii sunt obligati sa asomeze porcii inainte de sacrificare si, pentru respectarea acestei norme europene, au de achitat un tarif de pana la trei euro pentru fiecare animal, a declarat presedintele Colegilor Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz.
Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat, la sfarsitul lunii noiembrie, ca inainte de sacrificarea traditionala, porcii trebuie asomati (procedeu in urma caruia animalul isi pierde simturile-n.red). De asemenea, ANSVSA a informat ca "metoda convenita ca fiind cea mai adecvata este cea a pistolului cu glont captiv" .

"Medicii veterinari de libera practica nu sunt obligati prin lege sa realizeze aceasta asomare, dar ei si-au manifestat disponibilitatea, astfel incat vor raspunde oricarei solicitari. In sectorul privat sunt aproximativ 10.000 de medici veterinari si tehnicieni. Estimativ, fiecare veterinar ar trebui sa asomeze 200 de porci.
Pentru serviciul realizat, veterinarii vor percepe un tarif de 2-3 euro pentru asomarea fiecarui porc", a declarat presedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.