Sub genericul “Florile Dalbe”, in perioada 14-16 decembrie 2007, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” gazduieste un program de datini si obiceiuri de Craciun si Anul Nou.

Veti asculta colinde interpretate de Grupul vocal „Andreos” al Institutului Teologic Bucuresti, „Pitaraii” din Botiza, Maramures, colindatorii Ansamblului din Ciocile, Braila. Jocurile cu masti va vor fi prezentate de „Caluserii” din Geoagiu, Hunedoara, de Grupul de obiceiuri din Borca, Neamt, Grupul de datini „Cununita” din Ilva Mare, Bistrita Nasaud, Ansamblul „Codruletul” din Vorona, Suceava.

In jurul bradului de Craciun, alaturi de mesteri vestiti si de colindatori, veti putea degusta din cosurile pline cu cozonaci, mere, nuci, covrigi... si-o bucata de sorici.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 14 decembrie, ora 11.00. In aceeasi perioada, 14-16 decembrie, binecunoscuti artisti plastici se vor reuni la Muzeul Costumului Popular din incinta Palatului Parlamentului, corpurile A3 si F, strada Izvor, prilej cu care puteti procura daruri pentru cei dragi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.