Desi fanii nu mai traiesc in suspans, odata ce finalul seriei „Harry Potter” a fost dezvaluit pe 21 iulie, la lansarea in engleza a ultimului volum, varianta in limba romana „a scapat” pe piata, in ciuda embargoului impus pana maine, la miezul noptii.
„Harry Potter si talismanele mortii” va ajunge de duminica pe rafturile librariilor, in 65.000 de exemplare, cel mai mare tiraj initial pentru un volum din serie si pentru o carte destinata copiilor. Potrivit Editurii Egmont, cartea se gaseste la tarabe inca de marti, in mai multe orase din tara (Piatra-Neamt, Iasi, Cluj, Oradea) si in Capitala.

„Nu au fost semnalate vanzari in librarii, ci doar pe tarabe. Asta s-a intamplat pentru ca unii retaileri mici nu au respectat embargoul comunicat de noi. Nu putem estima numarul exact de exemplare puse in vanzare pana acum, dar am inceput retragerea lor de pe piata imediat ce am aflat. Stim doar ca regulile au fost incalcate, ceea ce a adus prejudicii editurii, care a prezentat embargoul ca parte importanta din lansarea volumului”, a precizat Adriana Savu, director de marketing la Egmont. Cartea a fost distribuita deja in proportie de 90a.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.