Cele mai multe oferte sint pentru muncitori calificati, dar se cauta si programatori sau arhitecti

La Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca sint vacante pina pe 6 aprilie 17.880 de locuri de munca.

Majoritatea sint pentru muncitori calificati (16.874), meseria cea mai ceruta fiind cea de muncitor calificat in industria textila (2.800 de posturi).
1.006 locuri de munca sint oferite persoanelor cu studii superioare. Se cauta ingineri de diverse specializari, de la programatori la ingineri mecanici, consilieri juridici, consilieri de management, farmacisti, asistenti sociali si chiar arhitecti.

Persoanele care-si cauta un serviciu se pot adresa agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca sau Agentiei Municipale Bucuresti pentru inscrierea in baza de date. Actele necesare pentru luarea in evidenta sint: actele de studii in original si copie, copii dupa actele de identitate si stare civila, o adeverinta medicala din care sa rezulte starea de sanatate, adeverinta de la administratia financiara, cartea de munca si fisa de lichidare de la fostul loc de munca (daca este cazul).

Spania vrea tinichigii romani

Cei care vor sa lucreze in afara Romaniei pot depune intre 5-8 aprilie dosarele la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), pentru contracte de munca de un an in Spania. Oferta este deschisa doar pentru cei calificati in meseriile de cazangiu-tinichigiu, tinichigiu, electromecanic si mecanic. Virsta maxima a solicitantilor trebuie sa fie 45 de ani si experienta de minimum trei ani in meseriile pentru care opteaza.

Documentele necesare la inscriere sint: doua fotografii tip pasaport, copie dupa buletin, copie dupa pasaport cu valabilitate de minimum sase luni, tipizat OMFM, CV in limba romana, copie legalizata a certificatului de absolvire sau de calificare, copie legalizata a cartii de munca, adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos, cazierul judiciar in original, declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.