De regula, la 12 ani, un baiat isi ocupa timpul cu joaca sau punand la cale nazbatii, insa Matei Bucur-Mihaescu compune muzica simfonica si tine recitaluri pe scene mari romanesti si internationale.
Nascut pe 30 ianuarie 1995, tanarul pianist si compozitor Matei Bucur-Mihaescu, elev al Liceului de Muzica „George Enescu“, este laureat al mai multor concursuri de interpretare, printre care „Jeunesses musicales“, „Martian Negrea“ sau „ProPiano“. Despre talentul adolescentului, criticul muzical Grigore Constantinescu spune ca „este ceva normal in lumea muzicala, pentru exceptii, bine-nteles. Intotdeauna au existat talente care depasesc obisnuitul, iar el depaseste generatii. Ceea ce face este o forma miraculoasa, un dar aparte. Mai tarziu, la trecerea de la adolescenta la maturitate, acest dar se va transforma in arta. Deocamdata, nu are toate datele unei stiinte, este un har. Ramane de vazut ce se va intampla mai tarziu, daca se va pierde sau va continua in acelasi fel“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.