Lectura poate fi un obicei costisitor. Nu si daca downloadati cartile, in loc sa le luati din librarie.
„Cartile electronice“ sint din ce in ce mai mici, mai accesibile, mai usor de folosit si au o memorie din ce in ce mai mare. O data ce vor fi produse in masa, preturile pentru ele vor scadea dramatic si singurul mod in care putem tine pasul este sa invatam sa folosim avantajele pe care ni le ofera tehnica. O metoda simpla de a obtine carti in format digital este DC++, site-urile de torenti sau alte solutii peer-to-peer. Exista, evident, si metode legale pentru a obtine titlurile de care aveti nevoie.

Project Guttenberg (PG) este cel mai vechi proiect de digitalizare, arhivare si de distribuire de texte literare si nu numai. Toate „cartile“ din aceasta librarie virtuala sint puse la dispozitia utilizatorului intr-un mod foarte simplu, fara sa fie nevoie de cont, profil sau de alte complicatii, iar luna trecuta PG a ajuns la o colectie de 22.000 de texte din toata lumea si este cel mai popular site de profil. Un detaliu important consta in faptul ca aceste texte nu sint piratate si se afla in afara incidentei drepturilor de autor, fie ca acestea au fost donate, fie ca textele sint suficient de vechi incit sa devina publice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.