Cu prilejul centenarului nasterii marelui scriitor roman de origine evreiasca Mihail Sebastian, sambata, va avea loc la Paris, la sediul UNESCO, un colocviu international care va incerca sa scoata la iveala fatetele dramatice ale vietii si operei sale, precum si controversata sa relatie cu intelectualitatea romaneasca interbelica.

Printre participanti se numara scriitori si teoreticieni din numeroase tari: Paul Bailey (Marea Britanie), George Banu (Franta) Iulian Baicus (Romania), Carmen Musat (Romania), Andrei Oisteanu (Romania), Jean-Francois Peres (Franta), Vasile Popovici (Maroc), Edgar Reichmann (Franta), Andreia Roman (Franta), Leon Volovici (Israel).

Dezbaterile vor fi insotite de prezentarea in premiera la Paris a filmului documentar despre Mihail Sebastian, realizat de Lucia Hossu-Longin. Pe langa aceasta manifestare, Nadia Lacoste, prietena a scriitorului a organizat o expozitie de documente, scrisori si fotografii de epoca.

La inchiderea lucrarilor colocviului se va face o lansare a cartilor “Jurnal” (Stock, editia a doua), “Promenade pariziene” (l'Herne), “Teatru” (l'Herne) si “Femei” (l'Herne) in traducere franceza. Manifestarea este organizata in parteneriat cu delegatia permanenta a Romaniei la UNESCO, aflata sub inaltul patronaj al Excelentei Sale dl. Nicolae Manolescu, ambasador, delegat permanent al Romaniei la UNESCO.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.