Doua grupari infractionale specializate in infractiuni informatice au fost destructurate de politistii pitesteni, dupa ce au reusit sa insele cu peste un milion de euro mai multi cetateni straini, bani pe care i-au investit in apartamente si autoturisme de lux, informeaza NewsIn.

Politistii din cadrul Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate (BCCO) Pitesti, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au reusit sa-i retina pe cei 14 membri ai gruparilor, unii dintre ei chiar in timp ce desfasurau activitati ilicite pe Internet, dupa ce au desfasurat 38 de descinderi domiciliare pe raza judetelor Arges si Valcea.

De asemenea, in urma perchezitiilor, au fost ridicati peste14.500 de lei, 46.000 de euro, 2.100 lire sterline, sapte autoturisme de lux, mai multe echipamente electronice folosite pentru savarsirea infractiunilor, precum si mai multe arme.

In urma administrarii probelor, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Arges al D.I.I.C.O.T. au prezentat 14 invinuiti Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva, judecatorul emitand mandate de arestare pentru 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.