Aradul gazduieste, pentru o luna, cea mai mare manifestare expozitionala a anului, „Arad biennial 2007".

Manifestarea de arta contemporana, care a demarat ieri, aduce in oras lucrari de pictura, grafica si sculptura realizate de peste doua sute de artisti din tara si din strainatate. „Arad biennialse" constituie intr-un punct de intalnire pe simeze si in spatiile galeriilor a celor mai reprezentative opere din sfera picturii, sculpturii, graficii contemporane (semnate de autori apartinand spatiului central si sud-est european).

La acest proiect au aderat orase partenere si viitoare partenere ale Aradului: Pecs - Ungaria, Plzen - Cehia si Osijek - Croatia. Dupa expunerea la Arad, o selectie a bienalei va fi itinerata in cele trei orase si la invitatia primariei orasului Pohlarn - Austria, in locul de nastere al marelui pictor expresionist Oskar Kokoschka.

Prin derularea acestui proiect, prin reeditarile sale viitoare, organizatorii isi propun instituirea unui eveniment de maxima calitate capabil sa ofere o panorama cat mai fidela asupra artei majore dintr-un areal geografic distinct, atat celor implicati, cat si tuturor celor care iubesc arta, in ce are aceasta mai notabil.Bienala de la Arad isi propune si editarea unui catalog-album color reprezentativ, realizat in conditii grafice performante.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.