In ultimul timp s-au inmultit ingrijorator cazurile in care din diferite motive tinerii recurg la suicid

Numarul sinuciderilor si a tentativelor de suicid in randul tinerilor a crescut alarmant in ultima vreme. Tot mai multe persoane cu varste de pana la 20-25 de ani recurg la astfel de gesturi, pricipalele cauze reprezentandu-le familiile destramate din care acestia fac parte sau faptul ca tinerii sunt abandonati de parintii care pleaca la munca in strainatate.

Un adolescent in varsta de 16 ani, din Petrosani, ai carui parinti sunt plecati la munca peste hotare, s-a aruncat ieri in gol de la etajul al saselea al imobilului in care locuia, fiind transportat in stare grava la Spitalul de Urgenta Petrosani. Paramedicii SMURD care s-au deplasat la fata locului l-au gasit pe baiat pe acoperisul unui spatiu comercial ce functioneaza la parterul blocului, acesta avand leziuni ale maxilarului si, cel mai probabil, fractura de baza de craniu. Paramedicii au declarat ca starea adolescentului era confuza si ca acesta nu a cooperat pentru acordarea primului-ajutor. El a fost transportat la Spitalul de Urgenta Petrosani, unde a fost supus unor investigatii amanuntite. Ulterior, starea adolescentului a devenit deosebit de grava el fiind transportat de urgenta, cu o ambulanta, la un spital din Timisoara, in coma de gradul 2/3. Doctorul Liliana Ciolofan, medic de garda la Spitalul de Urgenta Petrosani, a spus ca baiatul se afla intr-o stare de coma de gradul 2/3 si prezenta fractura de baza de craniu, starea pacientului impunand transferul sau la un spital din Timisoara. Potrivit medicilor, sansele de supravietuire ale tanarului sunt de 50 la suta.

Cauza necunoscuta

Motivul care l-a impins pe adolescent la un asemenea gest a ramas inca necunoscut, insa politistii cerceteaza un bilet de adio lasat de tanar, din care incearca sa desluseasca ce l-a impins la un asemenea gest. Vecinii acestuia au sustinut ca nu ar fi avut motive intemeiate pentru a incerca sa se sinucida. Baiatul, elev in clasa a IX-a, la un liceu din Petrosani, s-a prezentat ieri doar la primele doua ore de curs, dupa care a plecat acasa, spunandu-le colegilor ca nu se simte prea bine. Dirigintele baiatului, Lucian Resmerita, citat de Mediafax, a spus ca tanarul era un elev de nivel mediu, iar la materia sa (fizica) se comporta foarte bine. Parintii baiatului sunt plecati la munca in strainatate, tatal sau fiind sofer pe TIR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.