Filmul lui Cristian Nemescu "California Dreamin' (nesfarsit)" a castigat al 12-lea premiu anual Satyajit Ray la The Times BFI London Film Festival, eveniment la care pelicula "Persepolis" de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud a primit premiul cel mare, informeaza NewsIn.

La a 51-a editie a festivalului, care a avut loc intre 17 octombrie si 1 noiembrie, au rulat trei pelicule romanesti - "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or anul acesta la Cannes, prezentat intr-o proiectie speciala de gala, "California Dreamin' (nesfarsit)", in sectiunea "Cinema Europa", si scurtmetrajul "Acasa" de Paul Negoescu, inclus in sectiunea "Short Cuts & Animation", la programul "Global Journeys in the 21st Century".

In cadrul Times BFI London Film Festival a avut loc si dezbaterea "Cinematografia romaneasca: Urmatorul nou val?", la care au fost invitati sa participe Cristian Mungiu, producatorul peliculei "California Dreamin' (nesfarsit)", Andrei Boncea, jurnalista Adina Bradeanu si producatorul de film si directorul executiv al Societatii culturale NexT si al Festivalului de Film NexT din Bucuresti, Ada Solomon, dar si jurnalisti si critici de film britanici.

In cadrul festivalului, pasionatii de film au discutat si despre pelicula "Persepolis", a regizorilor Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud, care a primit marele trofeu Sutherland. Adaptarea animata a romanului grafic al lui Satrapi, care ofera viziunea unei fete din Iran asupra revolutiei islamice, a fost considerat "cel mai imaginativ film de debut".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.