Pretul pentru calatoriile cu trenul si cu metroul ar putea creste, in luna decembrie, cu pana la 7%, masura ce este analizata in acest moment de conducerile Metrorex si CFR Calatori, informeaza NewsIn.

Reprezentantii Metrorex au declarat astazi, ca in acest moment conducerea companiei analizeaza posibilitatea majorarii, in luna decembrie, cu 6-7% a tarifelor pentru transportul cu metroul, in functie de indicii preturilor de consum. Potrivit surselor citate, majorarea va fi cuprinsa intre 0,5 lei si doi lei.

Ultima majorare a fost facuta de Metrorex, in luna decembrie 2006, cand tariful la calatoria cu metroul a fost ajustat cu 6,2 %. Pretul actual pentru o cartela cu doua calatorii este de doi lei, pentru cea cu zece calatorii- 7 lei, in timp ce abonamentul pentru pe o zi costa 3,5 lei si cel lunar- 22 lei.

Tot in luna decembrie vor fi majorate si tarifele pentru transportul feroviar de calatori, potrivit calendarului stabilit in luna octombrie 2006 printr-o ordonanta de guvern. Actul normativ prevede majorarea, trimestrial, pana la 31 decembrie 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum. Astfel se urmareste ca pana la sfarsitul anului 2007 pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pana la 60% fata de pretul din 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.