Un medic german, Hans Halter, a publicat o carte de curiozitati care strange ultimele cuvinte exprimate pe patul de moarte de peste 150 de personalitati, printre care primul ministru britanic Winston Churchill, care si-a luat ramas bun cu un "totul e atat de plictisitor", relateaza Rompres.
Halter, care a asistat ca medic la ultimele momente din viata multora dintre pacientii sai, este sigur ca multi oameni sunt capabili sa-si rezume intreaga existenta in fraza cu care isi iau ramas bun de la aceasta lume. Acesta este cazul scriitorului de origine irlandeza Oscar Wilde, care a trait mereu inconjurat de lux si care pe patul de moarte dintr-un hotel parizian bea sampanie in compania prietenilor, spunand "mor asa cum am trait, pe masura posibilitatilor mele"; Marlene Dietrich i-a spus prietenului venit la patul ei din luxoasa locuinta din Paris ca "ne dorim totul si chiar reusim, nu-i asa?".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.