Aproximativ 500 de politisti vor organiza luni, un miting in Capitala, nemultumiti de rezultatul negocierilor de miercuri si joi cu reprezentantii Ministerului Internelor si Reformei Administrative, a declarat presedintele Sindicatului Politistilor Pro Lex, Vasile Lincu.

Potrivit lui Vasile Lincu, desi sindicalistii au solicitat in mai multe randuri ministerului reglementarea unor aspecte din statutul politistului, referitoare la mutarea personalului de la un loc de munca la altul sau la acordarea primelor de concediu, autoritatile nu au luat nicio masura.

"Nu am vrut sa se ajunga la acest miting, dar pentru ca am fost amanati in repetate randuri si nu a existat dialog social, suntem nevoiti sa-l facem. Negocierile cu ministerul sunt deschise, ni s-a promis ca se rezolva revendicarile noastre, dar am fost nevoiti sa recurgem la aceasta forma de lupta sindicala", a spus Lincu.

Principala revendicare a politistilor este reglementarea modului in care se fac mutatiile. "Acum mutatiile se fac pe telefon, fara un act adminsitrativ si fara a exista un acord al politistului. Acesta poate refuza mutatia in situatii de gravitate, daca starea de sanatate sau problemele legate de familie nu-i permit sa plece, lucruri care acum nu sunt prevazute in statut", a spus liderul sindical.

Totodata, sindicalistii cer si acordarea primelor de concediu din 2004 pana in 2006 care au fost suspendate prin legea bugetului, dar care au fost castigate in instanta. Politistii mai cer si acordarea sporului de fidelitate, plata orelor suplimentare si asigurari de sanatate gratuite.

Reprezentantii MIRA au avut intalniri cu sindicalistii in cursul saptamanii, dar cele doua parti nu au ajuns la un acord, desi problemele au fost discutate punctual. Presedintele sindicatului a spus, totodata, ca saptamana viitoare, politistii vor prezenta ministerului un proiect de statut pentru personalul din politie, pe care il vor discuta cu reprezentantii MIRA.

La mitingul de luni, vor participa aproximativ 500 de politisti din 16 judete, dar si delegatii ale organizatiilor sindicale ale politistilor din 19 tari europene afiliate la Consiliul European al Sindicatelor din Politie, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.