Pelicula "Purple Rain" (1984), cu Prince, are cea mai buna coloana sonora din istorie, potrivit unui clasament cu 50 de pozitii intocmit de editorii revistei "Vanity Fair", in care se regasesc si "Febra de sambata seara" (1977) sau "Trainspotting" (1996).

Lista completa va fi dezvaluita luna viitoare, intr-un numar special intitulat "Movies Rock", pentru abonatii celor 14 titluri editate de Conde Nast, printre care si "Vanity Fair".

"Purple Rain" se afla in fruntea clasamentului, desi este descris drept, posibil, "filmul cel mai prost jucat din istorie", in timp ce "Trainspotting" s-a clasat pe sapte, urmat de "Febra de sambata seara", pe opt.

Editorii revistei au spus ca soundtrack-ul de la "Purple Rain" este o combinatie intre "funk, R&B, pop, metal si chiar si psihedelism, intr-o sonoritate ce defineste anii '80".

Pe locul doi s-a clasat filmul "O zi cu Beatles" (1964), urmat de "The Harder They Come" (1972), "Pulp Fiction" (1994), "Absolventul" (1967) si "Super Fly" (1972). "American Graffiti" (1973) si "The Big Chill" (1983) incheie top 10.

"Movies Rock", in care apar articole feature si fotografii despre proiectele, starurile, regizorii si artistii care au creat filmele din top, se lanseaza inaintea unei emisiuni de doua ore de la CBS, ce va avea acelasi titlu si va fi difuzata in decembrie, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.