Presa spaniola, El Periodico si ABC, titreaza din nou cazul a cinci romani care se dadeau drept poltisti pentru a pacali turistii din Barcelona

Politia catalana a retint joi cinci romani care deghizati in politisti se dedicau furtului in zona turistica a Barcelonei. Cei cinci sunt acuzati de furt si de asociere ilicita pentru furt.

Nu este prima data cad politia soaniola retine grupuri de "falsi politisti". "In luna mai a acestui an au mai fost retinuti patru romani care operau in zona Blanes (Girona) si in cursul verii au fost identificate in jur de 30 de persoane de diferite nationalitati ce recurgeau la acelasi truc," scrie ziarul spaniol ABC.

In momentul retinerii, cei cinci romani au fost acuzati de aproximativ 25 de furturi, in urma numeroaselor plangeri venite din partea turistilor straini aflati in Barcelona. La domiciliul romanilor au fost gasite si numeroase probe incriminatorii.

Intr-un apartament al unuia dintre falsii politisti au fost gasite biletele agatate pe pereti ce contineau fraze pe care hotii le utilizau pentru a-si ademeni victimele. Frazele erau scrise in romana iar alaturi pronuntia lor in limba engleza.

Cei cinci aveau acreditari false, confectionate de ei. Detineau, de asemenea un carnet de politist local cu logotipul politiei catalane, caruia ii adaugasera emblema spaniola, decupata de pe un ordin judecatoresc. Hotii se plimbau zilnic prin zonele turistice ale Barcelonei pentru a-si identifica victima perfecta.

Cei cinci se foloseau de 3 tipuri de tactici foarte bine puse la punct. Astfel, opreau perechile de straini pe care ii intrebau in engleza daca stiu sa le indice cum sa ajunga la o adresa inventata de ei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.