Din acest weekend vremea se raceste accentuat iar meteorologii au emis o avertizare cu cod galben, semn ca ne vom intoarce foarte curand la hainele de iarna
Temperaturile vor fi cu 8, 10 grade sub cele normale pentru aceasta perioada. In jumatatea nordica a Moldovei precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. Vantul va prezenta intensificari in toate regiunile tarii. In Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea viteza vantului poate atinge 70, 80 kilometri pe ora. Asta in timp ce la munte, viteza vantului va depasi 100 kilometri pe ora si va ninge viscolit. In acest an, au fost emise avertizari meteorologice, din cauza caniculei, din cauza precipitatiilor abundente iar acum din cauza frigului.

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca urmeaza fenomene periculoase. Tocmai de aceea a fost emisa avertizare cu cod galben. In intervalul 13 octombrie ora 12 - 15 octombrie ora 9,00 vremea se va raci accentuat, iar valorile de temperatura vor fi cu 8-10 grade sub cele normale pentru aceasta perioada. In jumatatea nordica a Moldovei precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. Vantul va prezenta intensificari in toate regiunile: in Oltenia, Muntenia, Moldova si Dobrogea putand atinge 70, 80 kilometri pe ora. In zona de munte viteza vantului va depasi 100 kilometri pe ora si va ninge viscolit. Vara aceasta meteorologii au mai emis avertizari din cauza temperaturilor caniculare, iar apoi, din cauza precipitatiilor abundente.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.