Seful Centrului de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Barlad, Ionel Bratianu, a declarat ca familia a fost de acord cu internarea fetei in centrul de minori si de aceea nu a mai fost nevoie de solicitarea unei ordonante prezidentiale. "Vom scoate minora din mediul familial pentru ca are nevoie urgenta de tratament, ea fiind dependenta si de tutun si alcool. De asemenea, si fratele ei de 14 ani va fi internat in centru, deoarece asista permanent la scene de violenta in familie, este abuzat psihic si fizic, iar familia nu are garantie morala in vederea educarii acestuia", a declarat seful CPRUCANE, Barlad, Ionel Bratianu.

Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului spun ca acest caz nu e unic in sat. Se pare ca o alta fata de 13 ani si-a inceput activitatea sexuala, iar o tanara de 16 ani este deja mama.

Invatatoarea de la scoala din sat a depus o sesizare la politie inca din vara anului trecut, in care atragea atentia ca fata fuge de acasa si isi petrece timpul in compania unor barbati.

Purtatorul de cuvant de la IPJ Vaslui sustine ca un politist s-a dus atunci la parinti si le-a spus sa aiba grija de fata, insa demersurile sale s-au oprit aici. Sefii de la Bucuresti au dispus deschiderea unei anchete atat in privinta politistului, cat si a celor care au intretinut relatii sexuale cu copilul.

Mai multi barbati din sat s-au dus la medic infectati cu sifilis de fata de 12 ani. Ei sunt cercetati pentru intretinerea de acte sexuale cu o minora.