Primaria Capitalei a cumparat apartamente sociale cu preturi de la 870 pana la 1.105 euro/mp, fara tva
La nici sase luni de la achizitionarea a doua ansambluri rezidentiale, pentru care a platit aproape 20 milioane de euro, municipalitatea a mai pus mana pe un complex de locuinte.
Este vorba despre "Lemon Garden", un cartier mic de blocuri cu 156 de apartamente in total, aflat in constructie la capatul Giulestiului, din sectorul 6. Toate pentru expropriati, evacuati si cazuri sociale, a precizat Primaria Capitalei.
anzului au fost achizitionate de primarie pe data de 10 septembrie. Pretul total al complexului rezidential este de 16.869.080 de euro fara TVA. Apartamentele costa 15.365.080 de euro, pretul variind, de la parter pana la ultimul etaj, de la 870 de euro la 1.105 euro/mp.
Restul sumei este completata de pretul platit pentru cele 192 de locuri de parcare, din care 88 sunt subterane, iar 104, la nivelul solului. Un loc de parcare subteran a fost achizitionat de primarie cu 10.000 de euro, fara TVA, in timp ce unul la suprafata a scos din bugetul municipalitatii cate 6.000 de euro fara TVA.
Conditii peste limita ceruta de Legea locuintei

Un apartament de 68 mp depaseste 70.000 de euro
Pentru o asa frumusete de casa "de la stat", orice bucurestean si-ar dori sa ajunga caz social. Apartamentele cu doua si trei camere achizitionate de municipalitate masoara de la 60 mp la 100 mp.
In Legea locuintei, conditiile minime pentru apartamentele destinate cazurilor sociale sunt insa de 52 mp pentru un apartament de doua camere si de 66 pana la 74 mp pentru trei camere. Asa ca apartamentele municipalitatii ofera conditii cu mult peste cerintele minime din Legea locuintei.
Living in care intorci masina
Potrivit planurilor, cel mai mic apartament, de 60 mp, beneficiaza, de un living de 30 mp, in care e inglobata si bucataria. In cazul apartamentului de 100 mp, livingul cu bucatarie cu tot masoara 44 mp.
Pentru aceste conditii, primaria a negociat metrul patrat la pretul de 870 de euro la parter, 1.025 de euro la etajele 2 si 3, 1.075 la etajele 4 si 5 si de 1.105 euro la etajul 6. Preturile convenite intre comisia de negociere a municipalitatii si firma Triumf Construct, cea care a realizat complexul rezidential, nu contin TVA. "Sunt conditii normale de locuit, nu exagerate. Am obtinut pretul cel mai mic in urma licitatiei", argumenteaza primarul general Adriean Videanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.