O delegatie a Comisiei de Cultura a Parlamentului European, a venit in urma cu doua zile, in vizita la Sibiu pentru a evalua programul 'Capitala Culturala Europeana', iar unul dintre politicieni s-a declarat incantat de progresele Sibiului.

In prima zi a evaluarii, delegatia a vizitat localitatile Axente Sever si Medias, iar dupa-amiaza a fost programat un tur al centrului istoric al Sibiului, informeaza NewsIn.

Unul dintre delegati, fostul ministrul al culturii din Luxemburg, europarlamentarul Erna Hennicot-Schoepges, a spus ca Sibiul a prograsat mult de la ultima sa vizita, in 1991. „Vad o ameliorare extraordinara, orasul este magnific, iar programul se ridica la un nivel inalt", a precizat Erna Hennicot-Schoepges.

Turul prin centrul istoric al orasului a fost ghidat de primarul Klaus Johannis, care i-a plimbat pe parlamentari la pas prin Piata Mare, Piata Mica si Piata Huet. Una din atractiile turului a fost sculptura neconventionala „Meduza vorbitoare", creatia unui sculptor bucurestean, din fibre de sticla, care are incorporat un calculator si senzori de miscare.

Doris Pack, unul dintre europarlamentari, a fost luata prin surprindere de ciudata sculptura, programata sa „vorbeasca" in limba engleza cand detecteaza miscare. Meduza a invitat-o sa o viziteze seara, cand e „mai frumoasa". Speriata initial, Doris Pack a precizat ca va reveni seara sa vada inedita sculptura care devine multicolora printr-un joc de lumini.

Vizita europarlamentarilor va continua astazi si maine, cand vor avea loc intalniri cu oficialitatile locale, cu responsabili din domeniul cultural si artisti.

La finalul vizitei, politicienii vor intocmi un raport care va fi prezentat membrilor Parlamentului European, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.