Specialistii de la Institutul Blacksmith spun ca poluarea excesiva ucide anual mii de oameni din toate colturile lumii
Orasele Rusiei, Chinei si Indiei sunt in fruntea listei „celor mai poluate locuri din lume", publicata ieri de Institutul Blacksmith, organizatie neguvernamentala cu sediul la New York si mediatizata de BBC. Pe primele locuri se situeaza locatii din Azerbaidjan, China si India.
Circa 12 milioane de persoane, in special copii, sunt afectate de aceste adevarate „gauri negre" pentru mediul inconjurator. „Exploatarea miniera, poluarea care dateaza din perioada Razboiului Rece si productia industriala neregulata sunt principalele cauze ale poluarii identificate in raportul Institutului Blacksmith", potrivit documentului.
Bolile cronice si moartea prematura sunt efecte probabile ale poluarii excesive, spun specialistii. Raportul anual cuprinde si un clasament al celor mai poluate 10 locuri din lume. Criteriul care a fost luat in considerare pentru alcatuirea acestui top este numarul potential de persoane care au de suferit in urma poluarii excesive prezente in regiunile in care acestia traiesc.
Tianying, adaugat anul acesta
Printre locatiile nou incluse in clasamentul din luna septembrie a anului 2007 se afla Tianying, din China, unde circa 140.000 de persoane sunt in pericol de a se intoxica cu plumb din cauza unei mari uzine de prelucrare a plumbului din regiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.