Pretul gazelor naturale pentru populatie va creste la 1 octombrie, cu maximum 4% din cauza majorarii pretului gazelor din import, au declarat astazi, pentru NewsIn, surse din ANRE.

"Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei decide astazi, care sunt variantele pentru pretul la gaze dupa 1 octombrie. Cel mai probabil se va majora pretul cu maximum 4%, pentru a se ajunge la valoarea din decembrie 2006", au spus sursele citate.

Potrivit acestora, faptul ca pretul gazelor platit de populatie va fi majorat de la 1 octobrie este cauzat de cresterea pretului de import al gazelor in ultimul trimestru din 2007. Aceleasi surse spun ca pretul gazelor din productia interna nu va fi modificat pana la finele anului.

In urma cu o saptamana, directorul general al Departamentului Preturi si Tarife in domeniul gazelor naturale din cadrul ANRE, Gabriel Sarbu, declara de asemenea ca, pretul gazelor din productia interna va ramane acelasi in ultimul trimestru al acestui an, insa va creste pretul gazelor din import.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.