Trei autospeciale de la Detasamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit, ieri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator de 500 MVA care apartine Sucursalei de Transport Electric Craiova - statia 400/220 KV Portile de Fier I, transmite NewsIn.

In urma defectiunii au intrat in functiune sistemele de protectie automata care au decuplat transformatorul, concomitent cu punerea in functiune a instalatiei fixe de stins incendiu cu apa pulverizata.

„Interventia noastra a constat in racirea transformatorului pentru a preveni aprinderea uleiului (cca. 40 tone) folosit pentru racirea rezervorului. Scoaterea din functiune a transformatorului nu a atras alte consecinte asupra capacitatii de transport a electricitatii”, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Drobeta, cpt. Liviu Boruga.

Din primele verificari s-a stabilit ca defectiunea produsa la transformatorul nr. 2, de 500 MVA a avut la origine un scurtcircuit electric.

In cursul zilei de astazi, o echipa mixta formata din specialisti ai obiectivului, pompieri si politie va efectua cercetari pentru stabilirea exacta a imprejurarilor producerii evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.