Ministerul Muncii va propune Guvernului ca institutiile publice sa nu mai acorde angajatilor tichete de masa in anul 2008, pentru mentinerea cheltuielilor bugetare la un nivel care sa permita respectarea angajamentelor interne si internationale, inclusiv in ceea ce priveste deficitul bugetar, informeaza Mediafax.

Eliminarea tichetelor de masa va fi prezentata Guvernului sub forma unei ordonante de urgenta privind cheltuielile de personal, au declarat surse ministeriale. Proiectul de act normativ este deja avizat de ministrul Economiei si Finantelor si de cel al Justitiei.

"Eliminarea tichetelor de masa va permite limitarea cheltuielilor bugetare ale anul 2008 pentru care, prin proiectul legii bugetului de stat, este prevazut un deficit bugetar sub 3% din PIB, pentru a sustine dezinflatia si deficitul de cont curent in limite sustenabile", au afirmat sursele, precizand ca anul viitor vor fi asigurate cu prioritate sumele destinate cofinantarii proiectelor finantate din fonduri europene si a contributiei Romaniei la bugetul UE, echivalentul a circa 1,6% din PIB.

Masura de eliminare a tichetelor de masa in 2008 va fi aplicata in cazul angajatilor din institutiile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, cu exceptia celor finantate din venituri proprii. Aproximativ doua milioane de salariati beneficiaza in prezent de tichete de masa, iar costurile generate de acordarea acestor tichete sunt suportate in totalitate de catre angajator.