O mare parte dintre bucuresteni sunt inselati, zilnic, de conducatorii de taxi. Ajutati de reglementarile municipalitatii, unii soferi profita de neatentia clientilor pentru a obtine profituri maxime
Astfel, cine nu observa tariful afisat pe usa masinii risca sa plateasca sume exorbitante. Mai grav este ca o mare parte dintre inselatorii se petrec sub acoperirea unei reglementari date de Consiliul Local al Municipiului Bucuresti. Acesta a avizat ca tariful maxim al operatorilor de taxi sa fie de 8 RON/km.

O mare parte dintre bucuresteni au avut, nu de putine ori, surpriza de a fi nevoiti sa plateasca sume uriase pentru o scurta calatorie cu taxiul. Masinile cu care au mers par a nu se deosebi prin nimic de cele care practica tarifele obisnuite. Chiar daca, incepand de luna trecuta, majoritatea operatorilor de taximetrie de pe piata au majorat tarifele, de la 1,4-1,5 lei la 1,8-1,9 lei/km, oamenii s-au obisnuit sa mearga cu aceste tarife si nu se mai uita pe usa masinii. Daca ar face acest lucru, ar observa ca la unele taxiuri, chiar daca tariful de pornire este unul obisnuit, cel de calatorie poate fi de 7,9 lei. Sunt foarte multi care fac plangeri,
dar solicitarile lor raman fara solutie. Tariful este legal. “Consiliul Local al Capitalei, a aprobat in grila de pret un tarif maxim de 8 lei, ceea ce este o aberatie. Taximetristii care practica aceste tarife maximale aplica si un monopol, spre exemplu in zona garilor. Astfel, o persoana din provincie se poate trezi ca, de la Gara de Nord pana in Piata Romana, are de platit 30-40 lei, cam cat l-a costat drumul de la Botosani la Bucuresti, intr-un vagon de clasa a II-a”, ne-a declarat presedintele Camerei Nationale a Taximetristilor, Anghel Theodor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.