Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, care spune ca e pasionat de arta, a taiat panglica celei mai mari galerii din tara si a unei cafenele, in Centrul Istoric al Capitalei
Convins fiind ca „fotbalul si arta impletesc frumosul”, Ilie Dumitrescu, fostul component al Generatiei de Aur, a inaugurat joi seara Galeria „Hanul cu Tei” si cafeneaua cu acelasi nume, din Centrul Vechi al Bucurestiului. Unul dintre putinii sportivi care au investit in arta, Dumitrescu lucreaza de trei ani la proiectul „Hanul cu Tei”, a carui panglica a fost taiata de primarul general Adriean Videanu.

Dupa ce a cumparat, in 2004, consignatia de la etajul monumentului istoric - aflat intre Lipscani, nr. 63-65 si Blanari, nr. 5-7, fostul fotbalist si-a pus in cap sa creeze aici un loc frumos pentru iubitorii de arta. Asa se face ca „Hanul cu Tei” vechi, cu holurile sale lungi si aglomerate de exponate, a fost transformat intr-o galerie ce gazduieste 14 anticari „cei mai buni” din Bucuresti, Timisoara sau Braila.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.