Aproape o suta de personalitati culturale din 25 de tari imbarcate la bordul pasagerului sub pavilion romanesc botezat "Nava pentru pace" au sosit luni la amiaza in Severin in cadrul grandiosului proiect international "Odiseea Dunarii".
Plecata cu doua saptamani in urma din Viena, nava a ancorat in cateva orase-port din Austria, Slovacia, Ungaria si Serbia. La bord se afla si Maia Morgestern, Alexandru Darie si Virgil Ogasanu. Dupa vizitarea Muzeului Regiunii "Portile de Fier", inalti oaspeti si localnici au participat la cateva spectacole de teatru la Palatul Cultural "Theodor Costescu" si la concertul sustinut de Orchestra Muzicienilor Europeni. "Dupa sapte decenii cand Severinul a fost vizitat de prestigiosi jurnalisti si scriitori apartinand "Gintei Latine", el are acum sansa extraordinara ca un semnificativ numar de personalitati culturale sa descopere cel mai vechi municipiu de pe pamantul romanesc si sa-l aduca in constiinta europeana", a afirmat actorul Virgil Ogasanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.