Asociatia "Zambete de copil" din Galati, ONG care se ocupa de copiii si tinerii infectati HIV-SIDA, a primit zilele trecute o donatie din Olanda concretizata in hainute pentru nou-nascuti, lenjerie intima, jucarii si vesela. Organizatia caritabila a avut surpriza sa descopere in pachetele primite chiloti si sutiene murdare, jucarii din plus rupte si cateva vase de bucatarie care mai purtau pe ele urme vechi de mancare. "Donatia" a intrat in tara in urma cu o saptamana prin Vama Bors, unde a fost data o declaratie vamala pe proprie raspundere de catre reprezentantul olandez al donatorului din care reiese ca in colete nu se afla jucarii si obiecte de lenjerie intima.

La destinatie, directoarea executiva a asociatiei "Zambete de copil", Niculina Hilohi, a avut surpriza neplacuta de a descoperi continutul insalubru al pachetelor: "Exact ce a declarat ca nu contine donatia, asta contine. Noi nu am ajuns inca sa fim lada de gunoi a cetateanului olandez sau a Europei de Vest. Eu vreau sa fac o cerere de retranzitare a donatiei. Uitati aici si oala asta murdara, nici de la gunoi daca o luam nu arata asa". Conducerea asociatiei galatene a anuntat Oficiul pentru Protectia Consumatorului, institutie care a constatat ca, desi exista un certificat de dezinsectie, nimic din donatie nu poate fi folosit, existand riscul de imbolnavire. Inspectorii OJPC Galati cred ca, in mod normal, pachetele nu trebuiau sa treaca de vama si, in consecinta, au dispus arderea continutului lor. De-a dreptul hilar este punctul de vedere al reprezentantului olandez al fundatiei donatoare, care a incercat sa se disculpe afirmand ca sacii cu chiloti si sutiene murdare erau destinati unor prieteni de familie, dar au ajuns dintr-o incurcatura, atunci cand au fost descarcati din masina, la asociatia caritabila "Zambete de copil".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.