Expozitia se va deschide sapatamana viitoare si se numeste “Pictura lumii moderne”. Aceasta va cuprinde 100 de lucrari de arta inspirate de catre instantanee cu vedete, persoane publice sau scene din Irak, imagini care fac parte din actualitatea contemporana. Expozitia va reuni lucrarile a 22 de artisti printre care se numara si Andy Warhol, David Hockney, Gerhard Richter si se va concentra astfel, asupra momentelor semnificative ale vietii contemporane, informeaza cotidianul englez The Independent.

Daca de cele mai multe ori galeriile de arta au ocolit subiectul unor lucrari care sa aiba ca sursa de inspiratie fotografia, multe dintre operele pe care le propune galeria Hayward pentru vizitatori sunt inspirate de catre felul in care paparazzi fotografiaza momente spectaculoase. Spre exemplu, Richard Hamilton l-a pictat pe Mick Jagger acoperindu-si fata in timp ce era arestat pentru detinere de droguri.

“ Aceasta expozitie demonstreaza faptul ca, departe de a fi irelevanta in aceasta era a mass-media, pictura continua sa exploreze spatiul social si cultural al lumii contemporane”, declara Ralph Rugoff, directorul galeriei Hayward.